Kun jij van gedachten veranderen?

Als je blijft doen wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg. Deze bekende uitspraak is voor heel veel mensen een eye-opener (geweest), maar in de praktijk blijkt het nog helemaal niet zo eenvoudig om ‘het’ anders te gaan doen. Als coach heb ik regelmatig diepgaande gesprekken met mijn cliënten en dan blijkt dat het bijzonder lastig is om iets wat je altijd zo gedaan hebt, opeens anders te doen. De meeste dingen die we doen, doen we namelijk omdat we het ooit zo geleerd hebben en dit gedrag zijn blijven herhalen en herhalen totdat het volledig automatisch (en onbewust) gebeurt.

Op zich is hier niets mis mee. Tenminste als je automatische gedrag ervoor zorgt dat jij je écht gelukkig voelt. Maar als jij je niet gelukkig voelt, dan is het dus belangrijk om iets te veranderen. Doe je dit niet, dan verandert er niets. Of zoals Einstein het formuleerde: “Steeds hetzelfde blijven doen, maar toch iedere keer een ander resultaat verwachten is waanzin. En toch is dat precies wat velen van ons doen. We blijven dag in, dag uit hetzelfde doen en verwachten dat de uitkomst als vanzelf ten gunste van ons verandert. Word Wakker!

Nu vraag je jezelf misschien af, wat ik hiermee bedoel. Je bent toch al wakker, anders had je dit niet kunnen lezen. Met Word Wakker bedoel ik eigenlijk Word je Bewust. Maar waar moet je je dan van bewust worden? Het is belangrijk dat jij je bewust wordt dat hoe jij je voelt wordt bepaald door hoe je denkt. En omdat hoe jij je voelt bepaalt hoe jij handelt, zul je er dus voor moeten zorgen dat je je gedachten zodanig verandert dat je je weer goed gaat voelen. Want als jij je goed voelt, zul je merken dat je automatisch de dingen gaat doen waar jij blij van wordt.

Dus als jij je weer écht gelukkig wilt gaan voelen, dan nodig ik jou van harte uit om zelf aan de slag te gaan met jouw bewustwordingsproces.  Wil je hierbij geholpen worden, schroom dan niet en stuur een berichtje naar info@renesans.nl. Ik help je graag!

P.S.: Ben je benieuwd hoe mijn bewustwordingsproces is verlopen? Lees dan mijn boek. Je kunt deze nu ook gratis ontvangen via de BetaalSociaal pagina op mijn website.

Ik wens je heel veel succes!

Hartelijke groet,
René Bussink
www.renesans.nl

Can you change your mind
Klik op de afbeelding en ontvang via BetaalSociaal mijn E-boek gratis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s